ŐSI GYÓGYMÓDOK

hagyományok az egészség megőrzésében a természettel harmóniában, mitológiai utalások, javas-aranyasszony praktikái, háziszerek

Daganat – összefoglaló név, kb. 200 féle betegséget takar.

Sok képe van, sok oka, és sokféle gyógymódja. A hivatalos orvoslás általában a helye szerint osztályozza! (pl. prosztata, mell, tüdő, vastagbél, méhnyak, stb.) Mai napig nem tudjuk igazán, hogy mi okozza, csak a hajlamosító tényezők ismertek valamennyire.

Lényege: Valami félrement, ami miatt sejtszaporulat, éretlen sejttömeg keletkezik.

Daganatok akkor keletkeznek, amikor egy sejtben - a genetikai hibák felhalmozódása folytán - felborul a növekedést serkentő és fékező jelek egyensúlya. A növekedési jelek túltengése és a programozott sejthalált elindító "vészfékek" kiesése egyaránt ellenőrizetlen sejtszaporodáshoz vezethet.

Fontos tudni, hogy nem minden mutáció vezet daganat kialakuláshoz, kizárólag azok, amelyek bizonyos szabályozó fehérjéket érintenek: ezek egyaránt lehetnek a sejtek növekedési jeleit közvetítő és a sejtosztódást féken tartó fehérjék, a DNS hibajavító fehérjéi, vagy a programozott sejthalált szabályozó fehérjék. A sejtek rosszindulatú elfajulásához 5-6 egymást követő mutáció szükséges: ez talán soknak tűnhet, ennyit azonban mégsem olyan nehéz beszereznie egy már meghibásodott sejtnek, mint elsőre gondolnánk.

Mágikus módon minden sejt az élete folyamán 52-szer osztódhat, miközben megöregszik, és elpusztul. Minden osztódáskor előfordulhat, hogy kóros sejt jön létre. Ennek esélye – közeledve az 52-höz – növekszik. A kóros, életképtelen sejtet az egészséges szervezet elpusztítja.

Minden kedvezőtlen környezeti hatás – levegőszennyeződés, dohányzás, vegyi anyagok, vitaminhiány, oxigénhiány, lelki traumák – növeli a kóros (mutáns) sejtek létrejöttének kockázatát, egyre többet hibáznak, és hamarabb fogynak el. (pl. dohányzás – csillósejtek gyorsabb pótlása miatt hamarabb érik el az 52-es számot. )

Testünkben másodpercenként ezrével osztódnak a sejtjeink. Naponta kb. 200 daganatos sejt keletkezik!! Ez teljesen normális. Vagy életképtelen lesz és magától elpusztul, vagy az immunrendszer felismeri és elpusztítja. Ha azonban életképes marad, akkor még kijavíthatja a szervezet DNS-javító programja, vagy a selejtes változat szaporodhat tovább. Ekkor keletkezhet a betegség. Minden sejtben van egy kis rész, ami a sejthalálért felelős. Minden osztódáskor egy rész ebből levágódik – mint a centi régen a katonaságnál – így tudja, mikor éri el az 52-t. Ha ez a rész károsodik, akkor tömegesen növekszenek, legtöbbször éretlen – nem jól működő sejtek, és ez már a rák, a daganat.

Ha megnézzük az okokat, akkor a megoldás is közelebb kerül.

 

Főbb okok: ezeket külön nézzük meg, de van közöttük összefüggés.

nagy stresszhatás (pl. válás, haláleset, munkanélküliség, veszteségek, tragédia..) Egy ilyen lelki trauma után néhány hónappal tömegesen fordulhat elő daganatos megbetegedés.

oxigénhiányos állapot – kevés mozgás

„…minden normális sejtnek abszolút szüksége van oxigénre, dea ráksejtek képesek oxigén nélkül is létezni, ez egy szabály, kivételek nélkül”

"A savlerakó helyeken –mindenki testében máshol- cudar körülmények uralkodnak. A sejtek pusztulnak, a halott sejtek lebomlanak, maguk is savvá válnak. De néhány sejt túlél, ésadaptálódik az oxigén hiányához és a savassághoz. Tőlük kell félnünk. Pusztulásukat csakis úgy kerülhetik el, ha abnormálissá válnak. Nem válaszolnak az agy üzeneteire, még saját DNS kódjukat sem követik. Rendszer és limit nélkül növekednek és szaporodnak. Ez maga a rák.” - írja egy kutató.

Amikor egy sejt oxigénhiányos állapotba kerül, „primitív állapotra” vált, és glükóz (egyszerű cukor) erjesztéséből kezd energiát előállítani.
Ezzel szemben egészséges állapotban a sejtek oxigénnel katalizált reakciókból nyerik az energiát. Fermentáció, az erjesztés csak oxigén hiányában mehet végbe a sejtbiológia szintjén. 
Az erjesztéssel energiát produkáló sejtek melléktermékként nagy mennyiségű tejsavat bocsátanak ki, mely a savas állapot fokozásával még nehezebbé teszi, hogy az egészséges sejtek oxigénhez jussanak. Ez tovább terjeszti a rákosodás folyamatát, és idővel e sejtek tumorrá állnak össze.


savas környezet

(normális, vagy enyhén lúgos környezet nem megfelelő a daganatos sejteknek) Itt a legfontosabb amit tehetünk az étkezés (a hús és a cukor savasítanak a legjobban.) és a mozgás.
 

vitaminhiányos állapot, és/vagy mikroelem hiány – ez lehet az oka a fentieknek is.

Pl. D-vit hiány

Az 1990-es évekre jelentek meg azok a nagy felmérések, melyek vitathatatlan összefüggést mutattak ki a mellrák, petefészekrák valamint a prosztatarák és a D-vitamin hiány között. Egy 2002-es kiterjedt kutatás már 14-féle ráktípust hozott összefüggésbe a csökkent mértékű ultraviola B sugárzással. (A mesterségesen, vagy természetes napfénynél lebarnult bőr már véd az UV-B sugárzással szemben, tehát nem tud több D-vitamint előállítani! Továbbá a napvédő szerek is gátolják.)

Cink, szelén  -  kell az immunrendszerhez (pl. Béres-cseppben van)

C-vit, E-vit antioxidánsok….

immunrendszer gyengülése, sérülése.

Apoptózisra (programozotat sejthalálra) kényszeríthetik a sejtet a kívülről érkező jelzések is. Az immunrendszer külső paranccsal pusztítja el például a vírussal fertőzött vagy a daganatos sejteket - már ha sikerül őket lelepleznie, és azok engedelmeskednek az öngyilkosságra való felszólításnak.

mérgezés pl. vegyianyagok a környezetünkben

(háztartási, permetszerek, légszennyezés, kipufogógázok, szemétégetés, élelmiszeradalékok, kozmetikumok, stb.)

PAH-ok szerepe (policiklusos aromás szénhidrogének) kőolajszármazékok, diesel-korom-hormonszerű anyagok, már az anyaméhben is károsítják a magzatot. Következmény allergiás, vagy rákos újszülött.

 

Elektroszmog  - egyre inkább a környezetünk tele van elektromos kügyükkel, sőt jeladókkal (telefonok, tabletek, számítógép, légkondi, stb.) 

 

Vízerek, földsugárzás, stb....

 

 

NÉZZÜK, MIT TEHETÜNK?

VAN REMÉNY! Az a legfontosabb, hogy ezt tudomásul vegyük, mert jelenleg a RÁK szó hallatán mindenki a legrosszabbra gondol, és a gondolat megteremti a bajt.

A megelőzés a legfontosabb, tehát pl. reflexológiával kimutatható, hogy a szervezetben elkezdődött valami nem megfelelő folyamat. Pl. a legegyszerűbb a talpmasszázs. de bármilyen masszázs növeli a szervezet eldugott (savlerakó) helyeinek a felszámolását, növeli a vérkeringést, ezáltal az oxigénhiányos helyzeteket megszünteti. Ezt akár mindenki önmagának megteheti, esténként átgyúrja a talpait. (Nem baj, ha nem szakértő, vagy 1-2 alkalommal elmegy reflexológushoz, és ellesi a mozdulatait, már az is sokat segíthet)

Az akupresszúrában ismertek olyan pontok, amelyek jelzik, ha a testben rákos folyamat zajlik. Az általános pontok jelzése után a speciális - szervekre vonatkozó - szűrőpontokat is megnézhetjük. Ha itt is pozitív eredményt kapunk akkor vagy megerősítjük célzott orvosi vizsgálattal, vagy azonnal a gyógymódokból egy programot állítunk össze magunknak. (szakemberrel lehetőleg.)

Ahol a legtöbb tehető, a táplálkozás, itt  megelőzés és a gyógyítás is lehetséges. A savasító ételek csökkentése, vagy elhagyása (pl. húsfélék és cukor, kóla stb.)

Rostdús ételek az eltávozandó rákkeltő anyagoknak a bélben töltött idejét rövidíti le, csökkenti a daganat-összeállás veszélyét.

A zöldségek-gyümölcsök fogyasztása a semleges, vagy lúgosabb irányba tudja befolyásolni a táplálkozást, tehát a savasodás ellen hatnak.

Majdnem minden zöldség-növény rendelkezik valamelyik ráktipust gyógyító erővel, hiszen antioxidánsokat tartalmaznak.

káposztafélék – brokkoli, fejes káposzta, karfiol, bimbóskel, leveles káposzta – mind a vadkáposztából származnak, mely keresztesvirágú zöldségfélékről kiderült, hogy jelentős mennyiségben, sokféle daganatellenes vegyületet tartalmaznak, melyek a daganatokozó anyagok sejtromboló, ártalmas hatásainak gátlásával lefékezik a sejtek rosszindulatúvá válását. Ott vannak a daganatnövekedést leginkább megakadályozni képes táplálékok sorában.

brokkoli leginkább a mell-, máj- tüdő-, prosztata-, bőr-, gyomor és húgyhólyagrák elleni küzdelemben hatékony

 Fontos még megjegyezni, hogy a fentemlített zöldségekben a főzéssel csökken a rákellenes hatóanyagok koncentrációja. Kb. félórás főzés után szinte nulla. Tehát (kínai konyha) az elkészítési mód fontos, pl. wok-ban csak pergelve fogyasztandó, így marad meg a legtöbb hatóanyag. (Vagy lehet akár nyersen turmixolva)

 A fokhagyma és a vöröshagymafélékben található vegyületek daganatellenes hatását, a bennük található kénvegyületeknek tulajdonítják. Nemcsak a rosszindulatú folyamatok kialakulását akadályozzák meg, hanem közvetlenül akadályozzák meg a daganat növekedését. Ezek a daganatellenes molekulák a hagymafélék szétzúzásával szabadulnak fel, ezért ne a tubusos fokhagymát, hanem a frissen zúzottat fogyasszuk. A fokhagymát az egyik legjobb daganatellenes vegyületek forrásának tartják!

Cékla!

 A bogyós gyümölcsök (pl. málna, földieper, fekete áfonya, tőzegáfonya, szeder, de az alma, szőlő,  cseresznye, szilva, avokádó, körte..stb) a daganatellenes hatású polifenolok, vagyis az ellagilsav, az antocianidinek és a proanthocianidinek kiváltságos forrásai, fogyasszuk őket is gyakran!

 De különösen a szeder tartalmaz nagyon nagy koncentrátumban egy antocián nevű növényi vegyi anyagot, amisegíti a rákossá váló sejtek növekedésének lassítását, és megakadályozza az új vérerek deformálódását, így potenciálisan a rákos daganat táplálását. A bogyós gyümölcsök hatékonysága leginkább a vastagbél-, nyelőcső, száj- és bőrrák esetében a legnagyobb. 

A legnagyobb táplálkozásbeli hiány, ami jelenleg a nyugati országokat érinti, az omega-3 típusú zsírsavak nem kellő mértékű fogyasztásából adódik. Ezek a zsírsavak nemcsak a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében játszanak komoly szerepet, hanem egyre több kísérlet eredménye mutatja azt, hogy ezeknek a zsírsavaknak a daganatképződés megakadályozásában is fontos szerepük lehet. Kitűnő növényi forrásai: dió vagy frissen őrölt lenmag. A dió fitoszteroljai (növényekben található koleszterinszerű molekulák) blokkolják a mellrákban lévő ösztrogén receptorokat, esetleg lassítják a sejtnövekedést, így a dió rendszeres fogyasztása mell- és prosztatarák esetén különösen javasolt.

Paradicsom vörös festékanyaga a likopen daganatellenes vegyület, mely megfigyelések szerint olaj hozzáadásával könnyebben fel tud szívódni, ezért tanácsos mellé olajos magvakat, pl. diót fogyasztani.
 

citrusfélék (grépfrút, citrom, narancs, mandarin) a daganatos betegségek megakadályozásának fontos táplálékai, egyrészt mivel közvetlenül képesek a ráksejtekre hatni, másrészt pedig azért, mert képesek megnövelni a táplálkozásunkban jelen lévő, egyéb fitokémiai vegyületek daganatellenes hatékonyságát. Fontos tudni! hogy pl. a citrusfélék igazi rákcsomag, többféle rákgyógyító hatással bírnak, DE! A teljes gyümölcsöt kellene fogyasztani, tehát nem csak a gyümölcsvelőt, hanem a héjat, az elválasztó fehér hártyát, a rostokat, a kesernyés fehér héjalatti részt is.

Szintén az étkezéshez kapcsolódnak a gyógygombák. (Shii-take, Pecsétviasz- (ganoderma), Hernyógomba (Cordyceps)

A rákellenes őssejt fokozó gyógygomba kivonatok viszont nem csak az őssejtek mennyiségét és működőképességét fokozzák, hanem arra kényszerítik az őssejtek egy típusát (dendritikus sejtek), hogy azok „beérjenek” és az immunrendszert riasszák a ráksejtek ellen, elősegítve az immunrendszer rákellenes támadását. 
Ganoderma rák elleni elemei a poliszacharidokban és a szerves germániumban találhatók.

  • Megerősítheti az ellenálló-képességet, javíthatja az immunrendszert és visszafejlesztheti a rákos daganatokat
  • Műtét után segíthet a gyomor-, mell-, bél- és méhrákban szenvedő betegeken (prosztata, emlő, hólyag)
  • Kiküszöbölheti a rákos daganatokat, növelheti az étvágyat és enyhítheti a fájdalmakat.

 

cordyceps gomba természetes módon szabályozza a vér ph egyensúlyát és, megelőzi vagy akár visszafordítja a szervezet elsavasodását. A megnövekedett oxigén hatására javul a sejtek tápanyag ellátottsága és fokozódik az anyagcseréjük. Az oxigén továbbá pusztítja a rákos sejteket, parazitákat és a baktériumokat is.

Cordyceps gomba eme hatása miatt alkalmas lehet a rákos és daganatos betegek kiegészítő kezelésére. A sportolók és normál aktivitást végző emberek számára pedig csökkenti a fáradságot és életerővel tölti fel a testet. Idős emberek számára is igen kedvező hatással van, mivel ilyenkor már lassul a vérkeringés és sűrűbbé válik a vér, mely a szív és érrendszeri problémákkal jár együtt. A cordyceps gomba az idősebb korosztály számára igen kiváló, mint vitalitást fokozó és egészségmegőrző készítmény. A vérre gyakorolt pozitív hatása által csökkentheti a trombózis kialakulásának veszélyét. Az antioxidánsok szerepet játszanak a sejtek DNS állományának megőrzésében és egészségesen tartásában. Továbbá a méregtelenítési folyamatokban és a rákos és daganatos betegségek megelőzésében.  

A cordyceps gomba hatása az ATP (adenozintrifoszfát) termelés fokozásával hozzájárul, hogy a  szervezetet számára elég szabad gyökfogó álljon rendelkezésre. Ezáltal biztosítja az egészséges működést, öregedési folyamatokat lassítását és visszaszorítását.  

A Cordyceps gomba védi a sejtek DNS állományának egészségesen tartását,  megőrzi a test és a sejtek reprodukciós képességéhez szükséges DNS készletét. Megelőzi a rákos daganatok kifejlődésének lehetőségét is. 

 

Avemár – (táplálékkiegészítő)

 Az egészséges szövethez képest a rákos sejtek anyagcseréje felgyorsult, különösen felfokozott szőlőcukor- (glükóz) felhasználással és jelentős mennyiségű tejsavtermeléssel. Az Avemar gátolja a rákos sejtek szőlőcukor-felvételét, továbbá befolyásolja a tejsavképződést és a csökkenti a rákos sejtek alternatív energiaellátását biztosító folyamatokat is. Mindeközben elősegíti a zsírképződést és gátolja a rákos sejtekben az örökítőanyag, a DNS szintézisét.

A tumoros sejtek különféle menekülési stratégiákat alkalmaznak az immunrendszer megtévesztésére. Szervezetünk védekező rendszere többek között a természetes ölősejtekkel próbál küzdeni a daganatok ellen. Mivel a daganatos sejtek túlzott mennyiségben jelenítik meg az MHC-1 elnevezésű molekula-komplexet - ezzel egészséges sejteknek álcázva magukat - megmenekülnek a természetes ölősejtektől.

Kimutatható azonban, hogy az Avemar ezt a sejtfelszíni MHC-1 képződést csökkenti, így saját védekezőrendszerünk képes felismerni és elpusztítani a daganatos sejteket.

Magyar kutatók fedezték fel, hogy a búzacsíra anyagainak biotechnológiai (enzimes) átalakításával rákellenes hatású, szájon át adható kivonat (MSC) nyerhetõ .

Az eljárás ipari megvalósítása, a minõségbiztosítás kialakítása, a kémiai összetétel és a biológiai hatások állandóságának, valamint a kivonat ártalmatlanságának bizonyítása tette lehetõvé a készítmény (Avemar) forgalomba hozatalát. A legfrissebb kutatási eredmények alátámasztották, hogy: "az Avemar potenciális tumorellenes hatással bír vastagbélrákos, hererákos, pajzsmirigyrákos, petefészekrákos, nem-kissejtes tüdőrákos emlőrákos, gyomorrákos, fej- és nyakrákos, hepatómás, glioblasztómás, melanomás, méhnyakrákos és neuroblasztómás humán rákos sejtvonalak esetében" 

Culevit - programozott sejthalál   -    

 Kulcsár dr. szerint az a korábban ugyancsak ismert tény a megoldás kulcsa, hogy az egészséges sejtek a keringési rendszerben található anyagokból csak az életműködésükhöz szükséges mennyiséget veszik fel, a tumorsejtek azonban korlátozás nélkül halmozzák fel ezeket az anyagokat. Így a tumorellenes védekezést biztosító anyagok is olyan nagy mennyiségben juthatnak a tumorsejtekbe, hogy azok a kóros sejtek pusztulását okozzák.

A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a Védelmi Rendszer összetevőit, mégpedig úgy, hogy magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a hatásos anyagokat. A válogatás kritériuma szerint azok voltak hatásosak, amelyek - egymás hatását szinergikusan erősítve - a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg Kulcsár dr., amelyekből 16-ot talált hatékonynak. A hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, (metionin, fenilalanin, triptofán, arginin, hisztidin, tirozin), vitaminokat (aszkorbinsav, riboflavin, piridoxin, biotin), monoszaharidokat (mannoz, deoxy-d-ribóz), és sejten belüli intermediereket (almasav, hippursav, orotsav) valamint nukleobázist (adenin) határozott meg.
A hatóanyagok keverékével számos sejtkísérletet végzettKulcsár dr. Megállapította, hogy a tumorsejt elleni hatás nemproliferációgátlás (osztódásgátlás), hanem sejtpusztítás eredménye (direkt hatás). Az általa vizsgált valamennyi - több mint tíz, többségében humán - egymástól nagyon eltérő sejtvonal esetében, a keverék hatásos volt (általános hatás). A citosztatikumokra (kemoterápiára) rezisztens sejteket is képes volt a keverék elpusztítani. Az egészséges sejtekre nézve a keverék még abban az esetben sem volt mérgező, ha azok gyorsan osztódó sejtek voltak (szelektív hatás). Összegezve kijelenthetjük, hogy a hatóanyag-keveréknek direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatása van.
A Kulcsár dr. által elvégzett állatkísérletek is igazolták a keverék daganatellenes hatását. Az egérkísérletek szignifikáns túlélés-növekedést, valamint a tumor-növekedés csökkenését mutatták.
A kutató további sejtkísérletekkel vizsgálta a keverék daganatellenes hatásának mechanizmusát. Megállapította, hogya ráksejtek apoptózissal, programozott sejthalállal pusztulnak el. Az apoptózis mértéke a hatóanyagok mennyiségével és a hatás időtartamának növelésével fokozható.
A kísérletek eredményeiből levonható az a következtetés, hogy minél erősebb a védelem, (minél nagyobb a védekező rendszert alkotó hatóanyagok koncentrációja) annál gyorsabb a ráksejt-pusztulás, vagyis a sejtpusztulás sebessége a védő anyagok koncentrációjától függ.

Deutérium-szegény víz fogyasztása

Dr. Somlyai Gábor biológus kutató fedezte fel

a csökkentett deutérium tartalmú vagy a deutérium mentes víz igazán sok egészségügyi előnnyel rendelkezik, hiszen tudományos vizsgálatok támasztották alá, hogy a deutériummegvonás képes megelőzni a daganatok kialakulását, csökkenteni azok nagyságát és lelassítani növekedésüket.
Már Magyarországon is kapható a Preventa termékcsalád, melynek egyik összetevője a magyar világszabadalom alapján létrehozott forradalmian új hatóanyag. Ez az anyag segít a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében és azok gyógyításában is fontos szerepet játszik. A Preventa hatása klinikai vizsgálatokkal igazolt és használata teljesen biztonságosnak mondható, semmilyen mellékhatással nem kell számolni. Már kapható, Preventa 65, 85, 105, 125 A normál csapvíz kb. 150-es.

 

Reflexológia és egyéb természetgyógyászati kezelés.

Már a probléma elején jelezhet, hogy valami gond van, és talán ki sem fejlődik a daganat. Később is alkalmas jelzésre, valamint kezelésre. Akupresszúrás immunrendszer erősítés, és fájdalomcsillapítás.

Minden masszázsforma a test keringését, vérbőségét erősíti, így csökkenti a "hulladéklerakó helyeket" a szervezetben.

Saját vizelet terápia - Urinoterápia

Energetikai szempontból a vizelet az emberi test pontos hologramjának is tekinthető, vagyis a testfolyadékok összes információja a vizeletben is megtalálható.

Szűrt vér!!!! Egy csepp vizeletben egy billiárd antitest található!!! milliárdnyi antitest típus formájában. Amolyan ébresztőként fogható fel a hatása.

Elsőre meghökkentő, de keleten elfogadott és alkalmazott terápia pl. a saját vizelet ivása. Szelídebb módszere is van… (reggeli középső vizeletből 2-3 csepp a nyelv alá)

 

Gondolati gyógymód  - imaginációs technikák. Fontos, hogy gondolatunkkal befolyást gyakorolhatunk a testünkre. Pl. képzeletben megszüntethetjük az elzáródásokat, a hulladéklerakókat (savas helyeket), illetve csökkenthetjük a daganatokat. A technika megtanulható.

 

Egyéb:

meditáció, stresszoldás,  pl. ha tudjuk, hogy mi volt a kiváltó ok (pl. haláleset, stb.) akkor azon dolgozzunk, keressük meg, hogy ebben mi szolgál a javunkra, vagy az elhunyt javára. (Pl. beteg volt, nem szenvedett tovább. vagy a gyász tulajdonképpen önsajnálat, mert neki már jó. Olvasson könyveket a halál utáni életről, meg fog lepődni!!! , és jót is tesz.)

A stressz "csomókat", görcsöket okoz a szervezetünkben, az összeszorult testrészhez nem jut elég oxigén, tehát előáll a táptalaj az esetleg jelenlévő daganatos sejteknek. Tanuljunk meg lazítani, megoldani a problémákat.

Elektroszmog csökkentése a környezetünkben. (lehetőség szerint) Ha nagyon erős földsugárzásban fekszünk, csökkentsük!

DNS-kijavító zeneterápia, - internetről is letölthető (DNA repair) zenék, és meditációban hallgatható, napi rendszerességgel.

áthangoló rezgések - pl. hangvillákkal a megfelelő Hz segíthet.

 

Ez csak egy kis ízelítő volt, még nagyon sok mindent tehetünk!!!!

Lényeg, hogy ne adjuk fel, és ne tekintsük halálos ítéletnek a diagnózist.

 

Segítsünk hozzátartozóinknak, barátainknak, ismertessük meg velük a lehetőségeket.

 

Jó egészséget kívánok: Temesvári Gabilla

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 38
Heti: 307
Havi: 13
Össz.: 839 378

Látogatottság növelés
Oldal: DAGANAT-RÁK
ŐSI GYÓGYMÓDOK - © 2008 - 2022 - javasasszony.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »