ŐSI GYÓGYMÓDOK

hagyományok az egészség megőrzésében a természettel harmóniában, mitológiai utalások, javas-aranyasszony praktikái, háziszerek

Csodás teát készíthetünk a bogyósok leveléből. (erdei szamóca, földieper, málna, vadszeder, ribiszke)

A leveleket megszedjük, egy napig fonnyadni hagyjuk. Majd cserépedénybe tesszük, a leveleket megöntözzük, lefedjük és nehezéket teszünk rá. (mint a savanyú káposzta készítésnéll) Így fermentáljuk a leveleket, erjedés indul, 3 napig kb. 30 C-fokon tartva. (Nyáron a napon tartjuk.) A fermentált levelek megsötétülnek, kellemes illatúvá válnak. Ekkor szárítsuk meg.

Azon túl, hogy kellemes élvezeti tea, még gyógyhatásuk sem elhanyagolható.

szeder.jpgA vadszeder leveleiből készített tea vizelethajtó, izzasztó hatású, jó gyulladások ellen, influenza, láz, hörghurut esetén. Hasmenés és cukorbaj elleni keverékek rész.

szamoca.jpgA erdei szamóca teája összehúzó hatású. Enyhíti a menstruációs görcsöket, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, javítja a veseműködést, megelőzi a vérszegénységet, szintén jó cukorbaj elleni keverékekben. Hasmenés ellen, gyomor- bélhurut esetén és hatásos.

malna.jpgA málnalevél teája jó cukorbajra, vese- és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatású, tehát meghűlések ellen is ihatjuk. Fokozza az izmok tónusát, ezért méh-, hüvely- vagy végbél előreeséseknél, inkontinencia problémákon segíthet.

feketeribiszke.jpgA fekete ribizke levélből készített tea vizelethajtó hatású, de fogyasztják magas vérnyomás, vesebaj esetén is. A népi gyógyászatban régen alkalmazták reumás és köszvényes panaszokra.

 A vadnövényeknek erősebb a gyógyhatása, de természetesen a kerti növények levelét is használhatjuk a finom tea elkészítéséhez.


JÓ TEÁZÁST KÍVÁNOK!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 38
Heti: 329
Havi: 35
Össz.: 839 400

Látogatottság növelés
Oldal: BOGYÓS-LEVÉL TEA
ŐSI GYÓGYMÓDOK - © 2008 - 2022 - javasasszony.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »